Stoelmassage op het werk

Gebleken is dat werknemers stoelmassage ervaren als een welkome onderbreking. Even aandacht voor het eigen lichaam: een moment van ontspanning in de hectiek van de dag. Dat de werkgever de mogelijkheid van stoelmassage aanbiedt, wordt vaak ervaren als een bijzondere waardering van de werkgever.

Het is dus een effectief middel om de medewerkers van jouw organisatie gezond te houden. Stoelmassage helpt klachten te verlichten en te voorkomen. Het resultaat van de massage is direct voelbaar. De medewerker voelt zich fysiek en mentaal ontspannen, heeft nieuwe energie opgedaan en kan direct overgaan tot de orde van de dag.

Speciaal voor bedrijven verzorgt BriljansS* stoelmassages ter preventie van werkgerelateerde lichaamsklachten, stress en bevordering van een sociale werksfeer. Ook kunnen stoelmassages gegeven worden op evenementen en overige bijeenkomsten.

Stoelmassage voorkomt, verlicht en verhelpt:

  • Klachten ontstaan door een eenzijdige werkhouding of repetitieve bewegingen
  • Nek-, schouder- en rugklachten
  • Stress- en spanningsklachten
  • Mentale en fysieke vermoeidheid
  • Concentratieproblemen
  • Tintelingen in armen en handen
  • RSI
  • Spanningshoofdpijn
  • Stijfheid in spieren en gewrichten 

Voordelen op een rij

Stoelmassage heeft een bewezen effect op het terugdringen van stress en werkgerelateerde lichaamsklachten. Een ziektedag kost een bedrijf gemiddeld € 250 - € 400 (bron: ArboNed) per medewerker. Dus reken maar eens uit wat het terugdringen van ziektedagen oplevert.

Stoelmassage wordt over de kleding heen gegeven, men hoeft zich dus niet uit te kleden en er wordt geen olie gebruikt. Dit maakt dat de massage overal kan worden gegeven worden.

De massage duurt ongeveer 20 minuten, een verlengde pauze mét een ontspannend en opfrissende effect.

Door het faciliteren van stoelmassage zet u zich op een positieve manier in voor het welzijn van uw werknemers. Dit werkt bevorderlijk voor de sociale sfeer.

De medewerker voelt zich gewaardeerd en ervaart dit als een goede secundaire arbeidsvoorwaarde.

Werkkostenregeling

Omdat stoelmassage een bewezen instrument is in de strijd tegen ziekteverzuim is het onder bepaalde voorwaarden een vrije verstrekking. Dit betekent dat de kosten voor stoelmassage opgevoerd kunnen worden als bedrijfskosten.

Meer info rondom de werkkostenregeling kun je vinden op de site van Rijksoverheid.

Laatste wijziging: 27-09-2023
© Bianca Janssen 2023-2025
Prestatiecode:
24500: Psychotherapie
24513: Lichaamsgerichte psychotherapie

Privacy & disclaimer Alg voorwaarden KvK 220 579 47 | BTW-ID: NL001770637B82