Wat is stoelmassage?

1 stoelmassage-ZIT vindt plaats in een speciaal hiervoor ontworpen ergonomische stoel en duurt ongeveer 20 minuten. Bij deze massage mag je de kleren aanhouden en worden de rug, schouders, nek, hoofd, armen en handen gemasseerd.

Bij de stoelmassage gaat het om drukpuntmassage ter bevordering van de lichamelijke conditie en ter voorkoming van aan het werk gerelateerde ziekten, zoals RSI en de symptomen van stress. Stoelmassage is tevens een zeer effectieve manier om de bloedsomloop te bevorderen, de energiebanen beter te laten stromen en het bovenlichaam soepel te maken en houden. Het is een opkikker voor lichaam en geest!

Stoelmassage is ook een zeer geschikte massagevorm voor personeel en klanten van bedrijven, instellingen en bij evenementen waarbij meerdere mensen binnen relatief korte tijd gemasseerd kunnen worden. Het is ook een fijne, laagdrempelige manier om kennis te maken met (drukpunt)massage.

Voordelen stoelmassage

Stoelmassage kan over de kleding heen worden gegeven, dus men hoeft zich dus niet uit te kleden. Dit verlaagt de drempel om er gebruik van te maken.

Doordat een stoelmassage gemiddeld 20-25 minuten duurt, is het financieel aantrekkelijk. Een bijkomend voordeel is, dat er geen olie aan te pas komt en je dus ook geen plakkerig gevoel hebt. 

Uit ervaringen van mensen op de stoel is gebleken, dat men zich zittend op een massagestoel vaak comfortabeler voelt dan liggend. De stoel ondersteunt alle lichaamsdelen zodat het lichaam zich totaal kan ontspannen. Het lichaam ‘hangt’ letterlijk over de massagestoel. 

De massage werkt preventief tegen (werkgerelateerde) klachten zoals stress, RSI en spanningshoofdpijn. Doordat de bloedcirculatie geactiveerd wordt, helpt het bij het afvoeren van afvalstoffen. Naast het verhogen van de weerstand, verminderen lichamelijke klachten en helpt het bij de bewustwording van de eigen houding.  Doordat de balans tussen lichaam en geest verbetert, kun je na de behandeling weer fris (en met meer rust en creativiteit) direct weer over tot de orde van de dag.

Voordat je een afspraak maakt, wijzen we op de voorwaarden en spelregels van een Zit & Relax behandeling en de bijbehorende contra- indicaties, waardoor een massage niet of gedeeltelijk kan plaatsvinden.

Na de massage

Na een massage zal je merken dat spieren soepeler worden en de doorbloeding beter. Hierdoor heb je er ook lang na de massage nog profijt van. Je hebt minder last van blessures, stijfheid, gewrichtspijnen, ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk, hoge/schommelende bloedsuikerspiegel en andere spanningen.

Geestelijk gebeurt er ook wat met je. Je zou het kunnen ervaren als ‘meer ruimte in je hoofd’, nieuwe energie, zin om je doelen na te streven en een groter bewustzijn van je lichaam, oftewel: je voelt jezelf beter.

Het is belangrijk om veel te drinken ongeveer 1,5 tot 2 liter. Het liefst kruidenthee of afgekoeld/lauw gekookt water. Het is plezierig als je na de behandeling ruimte hebt in je agenda zodat je een behandeling in alle rust kunt afsluiten. Zie het als een verwenmoment en je zult zien dat je er langer van nageniet dan je denkt! 

Frequentie

Hoe vaak je een stoelmassage ondergaat, bepaal je uiteraard zelf, iedere massage is immers een cadeautje voor jouw lichaam. Ervaring leert dat het beste (preventieve) resultaat bereikt wordt bij een minimale frequentie van één  massage per twee weken. Als je 1x per maand of kwartaal afspreekt, heb je iedere keer een afspraak om naar uit te kijken. Dit kan ook al ontspannend werken.

Laatste wijziging: 27-09-2023
© Bianca Janssen 2023-2025
Prestatiecode:
24500: Psychotherapie
24513: Lichaamsgerichte psychotherapie

Privacy & disclaimer Alg voorwaarden KvK 220 579 47 | BTW-ID: NL001770637B82